Voordat ik mijn conclusie meedeel, een samenvatting van mijn bezwaren ten aanzien van het bestuur.

Opvallend is het dat ik meer steunbetuigingen en complimenten van park bewoners kreeg als van onze eigen bestuursleden. Persoonlijke en/of bestuurlijke ondersteuning is er nauwelijks, een paar personen uitgezonderd.

Bezwaren:

Vooral inhoudelijk lopen de zienswijze van de bestuursleden uiteen, op zich geen ramp maar een of meer bestuursleden menen dit ook op het park te moeten uitdragen.

Dat uiteenlopen van de zienswijze betreft niet alleen, welke vervanging van de erfpacht is in het belang van onze bewoners maar bijvoorbeeld ook hoe om te gaan met bedreigingen gericht aan bestuursleden, etc. Deze uiteenlopende zienswijze en opvatting heeft geleid tot mijn directe terugtreden als bestuurder.

Onze bestuursvergaderingen kenmerkte zich helaas vaak door discussie over non issues.

Een speciale bestuursvergadering om de problemen te herstellen heeft geen enkel effect gesorteerd.

Daarnaast is de taakverdeling binnen het bestuur nu zo dat er bestuurders zijn die hun best doen en veel werk verzetten naast een bestuurder die meent dat hij vanaf de zijlijn maar van alles kan roepen, zonder zichzelf überhaupt maar ergens voor in te zetten of taken uit te voeren.

Vanaf het begin is de onderlinge communicatie van het dagelijks bestuur voor verbetering vatbaar, het heet namelijk niet voor niets dagelijks bestuur.

Verbetering voor onderlinge (o.a. mail) communicatie en beheer die voorbereid werden voorgesteld zijn met het label eigenbelang betiteld, door een ander bestuurslid die inderdaad zelf een eigenbelang te verdedigen heeft.

Veranderingen in bank autorisaties die door de deelnemersvergadering waren gevraagd zijn met heel veel moeite eindelijk gedeeltelijk doorgevoerd.

Onderlinge informatie verschaffing is een lachertje, alleen het secretariaat heeft hier een tijdelijke oplossing kunnen bieden.

Conclusie:

Om de grote veranderingen die aanstaande zijn tegemoet te treden met dit bestuur is m.i. onverantwoordelijk, ieder bestuurslid zal zijn beste beentje voor moeten zetten om de veranderingen die aanstaande zijn op een juiste wijze ten uitvoer te brengen.

Kunnen de huidige bestuurders de veranderingen die in de maatschappij en dus ook op het park voordoen volgen?

Dat zie ik helaas niet in het verschiet, dus kan mijn conclusie niet anders zijn dat mijn voorzitterschap en ons bestuur niet heeft gebracht wat voor mijzelf, maar mogelijk ook anderen, voor ogen heeft gestaan.

Daarom beëindig ik niet alleen mijn taak als voorzitter maar trek ik mij per direct terug uit dit bestuur. Wat niet betekend dat ik voor het park in de toekomst niet meer als bestuurder beschikbaar zal zijn, bij een andere bestuurssamenstelling zal ik mogelijk gevraagd opnieuw beschikbaar kunnen zijn.

C. Stoltenkamp

Bewoners Albums
DSCN1243.jpg Renovatie parkeerplaats Buitenplaats
DSCN1303.jpg Greet Meijer
Bernadette (11).JPG Bernadette
Sailing Photoman
10.jpg NN geen auteur opgegeven.
Haven onder Maanlicht Webmaster
Foto van de dag
greet (2).JPG
Waarheid ?

Een herinnering aan het verleden,

dat nooit heeft bestaan.

Statistieken
Uw IP-adres is: 44.213.60.33
Aantal sessies afgelopen 24 uur: 158
Van welke robots: 0