Bart Jansen en Willem Brand zitten in de bestuurskamer, onder het genot van een bakje koffie, te wachten op de penningmeester Dagobert Ente. Dagobert had hen gebeld en gesuggereerd dat hij een goed plan had voorbereid om de besprekingen, met Cees de Jonge van projectontwikkelaar Zuiderzee uit Zeeland, voort te zetten.

Marjo Besten heeft afgezegd, ze moest vanavond werken. Marjo werkt bij een Escort Service bedrijf uit Amersfoort, soms begeleid zij een CEO op zijn zakenreis waarvoor zij dan wekenlang op reis kan zijn. De meeste vrouwen op het park spreken hun afschuw uit over de werkzaamheden van Marjo, een gezonde jaloersheid ligt daar waarschijnlijk aan ten grondslag. Financieel gaat het Marjo voor de wind, zij is eigenaresse van meerdere huizen op het park. Niemand, of misschien Dagobert Ente, die weet hoeveel en welke huizen dan precies, zelf lacht ze het altijd weg en zegt dan ach joh laten we maar zeggen meer dan een.

Gestommel aan de deur doet vermoeden dat Dagobert is gearriveerd. Met een arm vol documentmappen komt Dagobert de bestuurskamer binnen lopen, met een zucht zet hij de mappen voor de stoel op tafel, waar hij voornemens is te gaan zitten. Hebben jullie er al over nagedacht vraagt hij niet direct aan Bart of Willem. Ja zegt Willem, volgens mij kunnen we er eigenlijk niets mee Dagobert. De opbrengsten kunnen dan wel hoog zijn maar als je er niets mee kunt dan heb je er niets aan, het voorstel wat ik per post van Cees de Jonge heb gekregen snap ik niet dus wat mij betreft waardeloos.

Dan heb je het voorstel van Cees slecht gelezen Willem, los van de koopsom zijn ze bereid ons drieën twee jaar lang voor 250000 netto op de loonlijst te zetten, dat betekend dat wij ieder 500000 aan de transactie overhouden. Noem dat maar niks.

Wat ik overigens vreemd vind, gaat Willem verder, dat Marjo niet betrokken is bij het op de loonlijst zetten. Zij is tenslotte ook bestuurder en is niet in zijn voorstel opgenomen. Met opnieuw een zucht antwoord Dagobert, Willem wanneer heeft Marjo nu eens echt bestuurlijk wat uitgevoerd, vrouwen zijn gewoon minder geschikt als bestuurder en ik vind het logisch dat zij niet in het voorstel is opgenomen. Zowel Willem als Bart kijken Dagobert bevreemd aan, vind je dat wel eerlijk vraagt Bart. Ja antwoord Dagobert en daarmee is voor hem de discussie gesloten en spreid hij een aantal documenten over de tafel uit.

Kijkt zegt Dagobert terwijl hij een document op het prikbord naast de tafel hangt, als je hier kijkt zie je de opbouw van de bedragen die zij bereid zijn te gaan betalen. Om te beginnen is er een betaling aan de stichting van 4,5 miljoen, daarnaast moeten zij ons in totaal bruto ongeveer 2,5 miljoen betalen. Dat is samen al 7 miljoen, het project bureau Zuiderzee rekent er mee dat zij de huisjes van de eigenaren kunnen kopen voor gemiddeld 80.000. Dat is ruw weg ook 10 miljoen, dus alles bij elkaar zijn zij bereid 17 miljoen te betalen. Dat vind ik een behoorlijk bedrag, maar ik veronderstel dat zij er toch aan zullen verdienen. Cees de Jonge heeft niet hun plan toegelicht wat betreft het aantal huizen wat over zou blijven, tijdens het diner zei hij dat het er beduidend minder zouden worden.

Dagobert gaat verder, als je er vanuit gaat dat zij vijftig huizen met een gemiddelde prijs van 600000 willen bouwen dan zou dat de omzet op dertig miljoen brengen, als je daar de bouwkosten vanaf trekt spreek je naar mijn idee over een marginale winst. Dus misschien zie ik wat over het hoofd, hebben jullie daar nog naar gekeken vraagt Dagobert en kijkt naar Willem en Bart. Beide zitten schaapachtig te kijken of dat zij water zien branden, met een blik vol ongeloof schudden zij beiden met hun hoofd nee.

Word vervolgt!

Bewoners Albums
DSCN1243.jpg Renovatie parkeerplaats Buitenplaats
DSCN1303.jpg Greet Meijer
Bernadette (11).JPG Bernadette
Sailing Photoman
10.jpg NN geen auteur opgegeven.
Haven onder Maanlicht Webmaster
Foto van de dag
greet (14).JPG
Waarheid ?

Een herinnering aan het verleden,

dat nooit heeft bestaan.

Statistieken
Uw IP-adres is: 44.201.97.0
Aantal sessies afgelopen 24 uur: 155
Van welke robots: 0