WindplanblauwHet windplanblauw heeft mogelijk ook betrekking op de omgeving van de Buitenplaats, vanaf het park (± 80 mtr.) is een strook gereserveerd (in het groen) voor het plaatsen van windmolens. Als de plaatsing tot aan de hoek plaatsvind zal de laatste windmolen ongeveer 80 meter van het park verwijderd staan. Het gehele plan omvat natuurlijk een veel groter gebied als alleen dat nabij Buitenplaats gelegen. Dat is te lezen uit de plannen van de gemeente Dronten en Provincie Flevoland. Speciale informatie over een een plan groen is niet gegeven.

Nu wordt er gezegd dat bewoners mee profiteren, dus dat is een zaak die onze aandacht verdient.

Inwoners profiteren mee
“Participatie is van belang bij windprojecten. Hier zal ook zeker nog invulling voor komen,” aldus Maarten Schoone, voorzitter van SwifterwinT, “alle direct omwonenden kunnen investeren in het project; zowel in de ontwikkeling als in de bouw en exploitatie. Participatie voor de overige bewoners (waaronder de inwoners in de woonkernen) wordt mogelijk na de ontwikkelfase.

Er is zelfs een speciale website voor het park in het leven geroepen, waar u veel informatie over het plan kan vinden. Mogelijke geluid of slagschaduw overlast zal zich waarschijnlijk beperken tot de woningen die aan het water gelegen zijn, met name die woningen die achter in het park gelegen zijn kunnen de dupe zijn. Dus het is raadzaam de ontwikkelingen op de voet te volgen.

De voorlopige plannen bevatten:

  • 17 turbines in Rivierduingebied
  • 17 turbines in Ketelmeerzoomgebied
  • 31 turbines Buitendijks (buitenlijn 17, binnenlijn 14)
  • 3.3 MW per turbine
  • Totaal zo’n 215 MW
  • Aantal huishoudens: 172.000
  • Start bouw: 2020

Uitvergroting Windparkblauw overlast

Zullen wij er last van gaan ondervinden? Wie zal het zeggen, vanaf 2021 zullen de eerste windmolens van het plan gebouwd en opgeleverd worden, het is op dat moment zaak een eventuele overlast gelijk in kaart te brengen en zo nodig bezwaar aan te tekenen tegen veroorzaakte overlast. De overlast kan bestaan uit geluid, tot 41 DB is toegestaan, dat is vergelijkbaar met het geluid van een ijskast. Een groter probleem kan slagschaduwen zijn, ook daar zijn cijfers voor waarbinnen de overlast zich dient te verhouden. De betreffende strook grond voor de windmolens ligt ten zuiden van ons park en zal met name in de winter voor slagschaduw overlast kunnen gaan zorgen.

Bewoners Albums
DSCN1284.jpg Renovatie parkeerplaats Buitenplaats
DSCN1352.jpg Greet Meijer
Bernadette (3).JPG Bernadette
Gijs201905044.jpeg Photoman
sail.jpg NN geen auteur opgegeven.
Mooie dag Webmaster
Foto van de dag
Mallorca
Waarheid ?

Een herinnering aan het verleden,

dat nooit heeft bestaan.

Statistieken
Uw IP-adres is: 3.234.245.125
Aantal sessies afgelopen 24 uur: 290
Van welke robots: 0